Всі випускники вузів вільні у виборі місця роботи - Закон підписаний
Закон вступить в силу з 1 січня


Президент Петро Порошенко підписав Закон № +1662-VIII «Про внесення змін до Закону України« Про вищу освіту »щодо працевлаштування випускників».

Мета змін - привести законодавчі та інші нормативні акти у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадян на працю, а також норм міжнародних конвенцій про заборону примусової праці.

Законом встановлено, що вузи не зобов'язані здійснювати працевлаштування випускників. Випускники вузів вільні у виборі місця роботи за винятком деяких випадків.

При цьому право на першочергове зарахування до вищих медичних та педагогічні навчальні заклади за держзамовленням мають особи в разі укладення ними договору про відпрацювання не менше 3-х років в сільській місцевості і селищах міського типу.

Випускникам медичних і педагогічних вузів, які уклали зазначений договір, держава забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

Крім того, встановлюється, що одним із завдань вузу є сприяння працевлаштуванню випускників. А держоргани, до сфери управління яких належать вузи, повинні сприяти працевлаштуванню випускників цих вузів, здійснювати розподіл випускників вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання) для подальшого проходження служби і надавати випускникам інших вузів інформацію про наявність вакансій в складі юросіб будь форми власності та підпорядкування для можливого працевлаштування.

Закон вступить в силу з 1 січня 2017 року.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу